Informatie voor actiecoördinator

Dit zijn de verantwoordelijkheden van de actiecoördinator:

  1. Je dient 's ochtends aan het begin van de eerste dienst te komen (zie de aanmelding) en  aan het einde van de laatste dienst.
  2. Zeg de supermarktmedewerkers bij de servicebalie gedag en vertel hen dat we beginnen. Als het een eerste dag is, dient u dit te bevestigen bij de manager. De stadscoördinator zal u het contact doorgeven.
  3. Vraag de supermarkt om ons de hele dag lege bananendozen te brengen. Vaak helpt het om zelf naar de groente- en fruitafdeling te gaan en daar bananendozen te vragen en de medewerkers daar de hele dag te vragen bananendozen mee te nemen. 
  4. De doos met flyers en andere materialen dient u mee te nemen. Haal ze voor de eerste dag vooraf op bij de stadscoördinator. Op andere dagen dient u ze aan het einde van de voorgaande dag op te halen of een andere regeling te bespreken met de stadscoördinator.  
  5. De bananendozen, klein doosje voor medicijnen en eventueel platte dozen voor hygiëne dient u mee te nemen. Deze kunt u verkrijgen bij de stadscoördinator. De stadscoördinator vraagt ​​supermarktmanagers altijd om bananendozen te bewaren, maar ze vergeten het soms. Als ze het niet vergeten, breng je bananendozen dan terug naar de opslag.
  6. Zet de spandoeken op. De eerste dag dient u deze mee te nemen (bespreek dit met de stadscoördinator). Voor de overige dagen moeten ze al in de supermarkt liggen of je kunt ze de avond ervoor met andere materialen mee naar huis nemen. 
  7. Vertel vrijwilligers waar ze moeten staan ​​om flyers uit te delen en waar ze de dozen moeten neerzetten om opgehaald te worden. De goede plek om flyers uit te delen is bij de ingang.
  8. De dozen worden meestal op weg naar de uitgang geplaatst, vlakbij de muur of vlakbij vrijwilligers die flyers uitdelen. Dit moet vaak worden bevestigd door het supermarktpersoneel.
  9. Neem een ​​winkelwagentje en zet deze naast de dozen. Vrijwilligers leggen hun kleding, persoonlijke bezittingen en flyers in de trolley. Meestal plaatsen we de Oekraïense vlag met de tape op deze trolley. Het zou in je tas moeten zitten. Ervaren vrijwilligers weten dit al.
  10. Controleer of vrijwilligers weten wat ze moeten doen. Als ze allemaal nieuw zijn, lees dan samen met hen de instructies voor vrijwilligers. Het is te vinden op de website Help4Ukraine.nl, menuoptie “How to Help”.

Ik meld me aan!