Team 

Leo Shmaryan

Voorzitter van de stichting Help4Ukraine

 

Leo werd geboren in de Sovjet-Unie in de familie van Oekraïense joden. Leo studeerde af aan Stanford University in de VS en werkte ruim 25 jaar bij grote multinationale bedrijven in verschillende technische, management- en projectmanagement functies. Hij is 10 jaar geleden naar Nederland verhuisd.

Natalia Leshan

Supermarkt Coördinator voor Leiden, social media coördinator.

 

Natalia kwam 14 jaar geleden naar Nederland. Natalia is hoofd van de verkoopafdeling bij een internationaal bedrijf en tevens een influencer. Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne werd Natalia ook vrijwilliger. Ze is geboren in Moldavië, maar heeft 10 jaar in Oekraïne gewoond en heeft de Oekraïense nationaliteit. 

 

Toine van Wieringen

Supermarkt coordinator voor Den Haag.

 

Toine werkte veel jaaren als landschapsarchitect  bij Gemeente Leidschendam-Voorburg.  Zijn grootouders en andere familieleden waren zeer actieve leden van het verzet. Sinds het begin van de Russische agressie hing Toine de Oekraïense vlag op en sloot zich aan bij het project Help4Ukraine. Toine en Leo zijn buren, ze wonen tegenover elkaar.

Sergiy Dobrovolskiy

Supermarkt coördinator voor Rotterdam.

 

Sergiy werd geboren in Charkiv, Oekraïne. Hij studeerde af aan de Kharkiv National University en verhuisde twintig jaar geleden naar Nederland voor een baan als wetenschappelijk onderzoek. Nu werkzaam als Senior Nanofabrication Engineer in Delft.  Sinds het begin van de Russische agressie in 2014 verleende Sergiy diverse hulp aan mensen in Oekraïne.

Liudmyla Pavlenko

Vrijwilligers Coördinator voor Amsterdam.

 

Luidmila groeide op in de hoofdstad van Oekraine -Kyiv. Ze studeerde af aan National Technical University of Ukraine en Fields Institute, UofT, Toronto (Canada). Luidmila is 4 jaar geleden naar Nederland verhuisd.

Ze werkt als Development Specialist in Tech PR school. Liudmila is een actieve vrijwilliger  in "Reborn to life" project en "Help4Ukraine".

Maria Ulyashyna

Bezorgcoördinator van het Help4Ukraine project.

 

Maria is verantwoordelijk voor alle transportgerelateerde zaken. Maria werd geboren in Odessa . Ze kwam 13 jaar geleden naar Nederland voor haar werk en bleef voor de liefde. Ze werkt als QA Specialist en Test Lead. Ze gelooft dat zelfs één persoon de wereld kan veranderen, als hij daartoe de wil heeft.

 

Indira Bohomol

Vrijwilligers Coördinator voor Den Haag.

 

Indira groeide op in de stad  Kremenchug, waar ze woonde tot de oorlog uitbrak. Na de tragedie in het winkelcentrum in Kremenchug besloot Indira met pijn in haar hart Oekraïne, haar geboortestad, huis, bedrijf... te verlaten. Indira kwam in september 2022 samen met haar gezin naar Nederland en werd meteen een actieve vrijwilliger.