Informatie voor vrijwilligers die flyers uitdelen

Bedankt voor uw aanmelding als vrijwilliger en uw bereidheid om Oekraïne te helpen.

 Dit zijn instructies voor vrijwilligers.

  1. Meestal deelt één persoon flyers uit. Hij/zij moet glimlachen en de supermarktklant in het Engels of Nederlands begroeten (Hallo, Goedemorgen/Goedendag/Goedenavond) en vervolgens de flyer aanbieden. Het werkt best goed als je zoiets zegt: "Kun je alsjeblieft iets lezen en kopen?", "Kun je Oekraïne alsjeblieft helpen?" of vergelijkbaar. Soms begrijpen klanten niet wat we van ze nodig hebben of waar ze de artikelen die ze kopen naartoe moeten brengen. Soms moet je ook benadrukken dat alles wat ze doneren naar Oekraïne gaat. Soms vragen klanten wat we het meest nodig hebben. Je kunt antwoorden: "babyspullen, luiers, babymelkpoeder".
  2. De andere taak is het aannemen van de artikelen van klanten en deze in dozen doen. Vergeet niet te glimlachen, dankjewel te zeggen (danke wel) en aan het einde een fijne dag te wensen (fijne dag). Sorteer de artikelen in 5 categorieën: Voedingsartikelen, Babyvoeding, Hygiëne, Medicijnen (kleine doos) en Dierenvoeding. Soms geven mensen geld en cheques voor flessen (Statiegeld). Voor deze artikelen is een envelop. Het geld zal worden gebruikt om specifieke spullen voor Oekraïense soldaten te kopen. Voor flyers en enkele dozen wordt gezorgd.

De actiecoördinator vraagt ​​meestal 's ochtends aan de supermarktmanager om ons overdag lege bananendozen te brengen, maar soms vergeten ze het. De actiecoördinator is aanwezig zijn bij aanvang van de eerste dienst en aan het einde van de laatste dienst. 

Als je merkt dat ze geen lege bananendozen komen brengen en je spreekt Engels of Nederlands, dan is het goed om bij de servicebalie naar lege bananendozen te vragen.

Maak alsjeblieft foto's en publiceer ze op sociale media en tag onze FB-pagina Help4Ukraine. Nederland. Mocht u een bijzonder leuke klant tegenkomen, maak dan een filmpje van de donatie.

Als je in de latere dienst komt, zie je vrijwilligers van de vorige dienst die je alles laten zien en ook uitleggen hoe je boodschappen moet sorteren en inpakken. Probeer niet te laat te komen. Verlaat de supermarkt niet voordat uw vervanger komt.

Bij bananendozen moet je een stuk karton of stevig papier aan de onderkant leggen en altijd de bovenkant van de doos gebruiken om deze af te dekken.

Haal regelmatig de flyers uit manden en winkelwagentjes en raap ze van de vloer. Loop aan het einde van je dienst een rondje door de supermarkt om eventuele flyers op te halen. Als flyers goed zijn, kun je ze hergebruiken.

Nogmaals bedankt voor het aanmelden. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd in Oekraïne.

Ik meld me aan!